Historisk arkiv

Vervepremie for å rekruttere kvinnelige toppledere!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

-Den første som klarer å rekruttere kvinnelig toppleder skal få en champagne. Det sa nærings- og handelsminister Sylvia Brustad til 18 en kvinnelig styremedlemmer som hadde møtt opp til lunsj i departementet i dag.

Alle deltakerne på møtet

-Den første som klarer å rekruttere kvinnelig toppleder skal få en champagne.

Det sa nærings- og handelsminister Sylvia Brustad til 18 en kvinnelig styremedlemmer som hadde møtt opp til lunsj i departementet i dag.

Bakgrunnen for lunsjen var et ønske fra nærings- og handelsministeren, om å høre hvilke erfaringer de som styremedlemmene fra ulike selskaper i Norge, hadde gjort seg.

-Det er styrene som ansetter toppsjefene, og vi trenger høyt kvalifiserte kvinner som dere. Hvordan tror dere at vi kan få flere kvinner i styrer og i lederstillinger? Spurte Brustad forsamlingen.

Og svarene var mange. Mer forskning på likestilling, delt foreldrepermisjon, barnehagetilbud, og gode rekrutteringsprosesser var av temaene som ble diskutert. Flere var opptatt av at mannlige kolleger ikke bare skulle snakke om mangfold i styre og ledelse, men også faktisk gjøre noe med det.
For å inspirere til å rekruttere flere kvinner til styrer og topplederjobber, lovte Brustad en flaske champagne i vervepremie.

- Det blir spennende å se når vi møtes om et halvt års tid, om hvordan det går med rekrutteringsprosessene, smilte Brustad.