Historisk arkiv

Forskjeller i rapportering om samfunnsansvar

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

En ny rapport bestilt av Nærings- og handelsdepartementet, forteller hvordan de statlig eide selskapene rapporterer på sitt arbeid med samfunnsansvar.

Bilde av isbjørn Foto Scanpix

Foto: Scanpix

En ny rapport, bestilt av Nærings- og handelsdepartementet, forteller hvordan de statlig eide selskapene rapporterer på sitt arbeid med samfunnsansvar. - Rapporten gir oss et godt grunnlag for å følge opp selskapenes arbeid med samfunnsansvar, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad.

Det er PricewaterhouseCoopers som på oppdrag fra Nærings- og handelsdepartementet har utarbeidet statusrapporten.

- Rapporten ble bestilt for å innhente og systematisere offentlig tilgjengelig informasjon om selskapenes samfunnsansvar. Jeg er glad for å konstatere at alle selskapene, store og små, rapporterer offentlig om sitt arbeid med samfunnsansvar. Åpenhet kan være en viktig driver i å utvikle dette arbeidet videre. Rapporten synliggjør imidlertid også at det er forskjeller på hvordan store og små, samt børsnoterte og unoterte selskaper rapporterer om samfunnsansvar, sier Brustad.

PricewaterhouseCoopers har i rapporten kun benyttet offentlig tilgjengelig informasjon fra selskapene, som årsrapporter, bærekraftsrapporter og selskapenes internettsider. Dette gjør det vanskelig å trekke konklusjoner om hvordan selskapene totalt sett håndterer sitt samfunnsansvar, men beskriver til gjengjeld hvordan selskapene rapporterer og omtaler sitt samfunnsansvar. Rapporten omfatter bare selskapene som forvaltes av Nærings- og handelsdepartementet.

- Jeg tror denne rapporten kan gi nyttig og interessant informasjon om hvordan en del av de statlig eide selskaper forvalter sitt samfunnsansvar. Jeg håper derfor rapporten kan være av interesse for allmennheten, sier Brustad.

Les rapporten her