Historisk arkiv

Regjeringen positiv til forslaget om konvertibelt obligasjonslån

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Regjeringen ber Stortinget om fullmakt til å stemme for SAS-styrets forslag om å etablere et konvertibelt obligasjonslån.

Regjeringen fremmet i dag en proposisjon til Stortinget der det bes om fullmakt til å stemme for SAS-styrets forslag om å etablere et konvertibelt obligasjonslån på inntil 2 milliarder kroner.

– Jeg synes det er fornuftig at styret gis fleksible muligheter til å oppnå en langsiktig refinansiering av lånene som forfaller i år. En slik refinansiering er et klart vilkår for at staten skal kunne delta i emisjonen senere i vår, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

En slik obligasjon kan medføre at statens eierandel i SAS AB reduseres med inntil 2 prosent i 2015, dersom lånet konverteres til egenkapital. En norsk tilslutning vil være avhengig av at også den danske og svenske staten sier ja til et konvertibelt lån.

 – Selskapet har kommet et viktig skritt i retning av å tilfredsstille våre samlede forutsetninger gjennom avtalen med de ansattes organisasjoner om å redusere lønnskostnadene med 500 millioner svenske kroner på årsbasis. Jeg vil berømme de ansattes vilje til å bidra til å legge grunnlag for et lønnsomt selskap framover, sier Giske han.

– De eksterne vurderingene vi har mottatt, viser at avkastningen av en deltagelse i emisjonen i SAS i svært begrenset grad blir redusert som følge av et konvertibelt obligasjonslån. Avkastningen tilfredsstiller klart vanlige markedskrav, sier Giske.