Historisk arkiv

Museene viktige for norsk reiseliv

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

21. september var aktører fra norsk reiselivsnæring og norske museer samlet til dialogkonferanse på Maihaugen på Lillehammer. Målet med konferansen var å styrke samarbeidet mellom reiselivs- og kultursektorene gjennom å samle sentrale aktører under samme tak.

 Maihaugen

Fra venstre: Statssekretær Halvard Ingebrigtsen, Vibeke Hammer Madsen (Administrerende direktør i HSH), statsråd Trond Giske, Ågot Gammersvik (Direktør på Maihaugen og medlem av Strategisk råd for reiseliv).

- Norge har et flott kulturliv som mange turister ville ha glede av å oppleve. Vi må bli flinkere til å se kulturlivets potensial for reiselivsnæringen. Samtidig vil turistene kunne bidra til et sterkere kulturliv. Ikke minst tror jeg museene har et stort potensial i denne sammenhengen. Jeg tror denne konferansen vil kunne være et viktig bidrag til å få til et enda sterkere samarbeid på disse områdene, sa nærings- og handelsminister Trond Giske.

Nærings- og handelsdepartementet, HSH, Forum for kultur og næringsliv og Norges museumsforbund stod sammen om å arrangere konferansen, som var en oppfølging av en rapport fra en arbeidsgruppe nedsatt av tidligere nærings- og handelsminister Sylvia Brustad.

– Vi kommer ikke videre med integrasjon og samarbeid hvis vi ikke finner de konkrete virkemidlene, knytter de riktige kontaktene og at dere i museene også forstår hva reiselivet er interessert i. Denne konferansen er et godt startpunkt for å få til det, sa statssekretær Halvard Ingebrigtsen i sitt innlegg på konferansen.

Mer om konferansen finnes på konferansens egen blogg hvor innleggene ved konferansen er oppsummert. Konferansen har også en egen facebook-side.