Historisk arkiv

Feil i Dagsrevyen om Dooria-påvirkning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Saken ble grundig redegjort for av Stortingets Kontroll- og konstitusjonskomite våren 2006 der høringen bekreftet at NHD har forholdt seg til Innovasjon Norge på vanlig måte

- Påstandene fra Høyre og FrP, fremsatt på Dagsrevyen 18. juli, om at regjeringen skal ha påvirket Innovasjon Norge til å støtte dørprodusenten Dooria i Årdal, er ikke riktig. Regjeringen har opptrådt korrekt og saksbehandlingsrutinene i Innovasjon Norge er fulgt i denne saken, sier statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet Rikke Lind.

Saken og saksbehandlingen ble grundig gjennomgått i Stortingets Kontroll- og konstitusjonskomite våren 2006, der blant annet både Innovasjon Norges administrerende direktør og selskapets daværende styreleder bekreftet at det ikke hadde vært noe politisk innblanding i selskapets behandling av søknaden fra Dooria.

- Årdal er et eksempel på en vellykket omstillingskommune. 330 nye arbeidsplasser ble skapt i omstillingsperioden. Dooria utgjorde 32 av disse arbeidsplassene. Det er svært gledelig at Årdal er uten arbeidsledighet i dag, sier statssekretær Lind.