Historisk arkiv

- Aktivt eierskap er viktig i krisetider

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Nærings- og handelsdepartementets eierskapskonferanse for 2012 ble avholdt på Grand Hotell i Oslo, tirsdag 5. juni. Temaet var Aktivt eierskap i krisetider.

Falkengreen, Giske og Brandtzæg mottar spørsmål fra salen (Foto: Sandra Clarck/NHD)

-Temaet for dagens konferanse henger sammen med situasjonen i Europa. Vi ser at eurokrisen rammer våre viktigste handelspartnere. Norske eksportbedrifter og norsk næringsliv må forberede seg på utfordringer i fremtiden. Vi må diskutere det statlige eierskapet i lys av dette, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

 Statsråden er godt fornøyd med dagen:

-Vi har hørt mange spennende og interessante innlegg rundt temaet. I en økonomisk krise er det viktig at regjeringen fortsetter å sikre gode rammevilkår for næringslivet, sier han.

I sitt innlegg gikk Giske inn på situasjonen i Europa og hvilke utfordringer norsk næringsliv står ovenfor. Han understreket også at regjeringen fremdeles vil være en tydelig eier med forventninger blant annet til samfunnsansvar og lederlønn.

Foredragsholderne på konferansen var blant annet Annika Falkengren fra SEB og Svein Richard Brandtzæg fra Norsk Hydro.

  • Se konferansen på nett-TV.
  • Last ned Statens eierberetning 2011 og regjeringens eierpolitikk på www.eierberetningen.no. (Tilgjengelig når konferansen starter.)
  • Det er lagt ut bilder fra konferansen på Flickr.

Pressekontakter:
Anne Cecilie Lund, kommunikasjonssjef - 996 21 213
Øyvind Arum, kommunikasjonsrådgiver - 917 28 409
NHD Pressevakt - 902 51 303