Historisk arkiv

Prosjekt for kunnskapsinnhenting om verdiskaping i Barentshavet – Lofoten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Fire departementer skal hente inn kunnskap om virkninger og ringvirkninger av økt satsing på verdiskaping som reiseliv og fiskerirelaterte virksomheter.

Fire departementer skal hente inn kunnskap om virkninger og ringvirkninger av økt satsing på verdiskaping som reiseliv og fiskerirelaterte virksomheter. De fire departementene er Nærings- og handelsdepartementet, Fiskeri- og kystdepartementet, Kommunal- og regionaldepartementet og Miljøverndepartementet.

Karin Ibenholt er ansatt som prosjektleder. Ibenholt er partner i Vista Analyse og vil arbeide deltid med kunnskapsinnhentingen. Hun vil ha kontorsted Oslo.

Gaute Wahl er ansatt som prosjektmedarbeider. Wahl er tidligere leder av folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, og vil arbeide deltid med kunnskapsinnhentingen. Han vil ha kontorsted i Nord-Norge.

Prosjektleder og -medarbeider skal bistå departementene med å lage et utredningsprogram og koordinering av utredninger. Det skal arrangeres en konferanse 16. april 2012 i Svolvær hvor berørte aktører inviteres til å komme med innspill til utredningsprogrammet.

Utgangspunktet for kunnskapsinnhentingen er den oppdaterte forvaltningsplanen for Barentshavet – Lofoten (Meld. St. 10 (2010–2011). Kunnskapen som samles inn, skal kunne brukes som grunnlag for neste oppdatering av forvaltningsplanen. Temaene for kunnskapsinnhenting vil blant annet inkludere samfunns- og næringsmessige ringvirkninger fastsatt i samspill med regionale og lokale myndigheter og berørte interessegrupper.

- Tilsettingen er håndtert på administrativt nivå. De alminnelige reglene som gjelder i staten ved slike tilsettinger er fulgt, herunder ligger vurdering av relevant kompetanse og erfaring, sier departementsråd Reier Søberg.