Historisk arkiv

Hvem klarer å lage nye attraktive pakketilbud til turister?

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad etterlyser nye attraktive pakketilbud for turister. Hun lover 1,2 millioner kroner i støtte til reiselivsselskaper som samarbeider om å sy sammen de mest spennende løsningene.

- Det holder ikke å ha gode enkeltstående produkter. Vi må kunne tilby en totalopplevelse som skiller seg positivt ut fra konkurrentene våre for å vinne frem i den stadig økende konkurransen om turistene, sier Brustad.

De reisende stiller stadig høyere krav til innholdet i reiselivsproduktene og til helhetlige løsninger.

Statsråden har bedt en arbeidsgruppe om å komme med forslag til hvordan vi kan få til et mer helhetlig og koordinert tilbud i norsk reiselivsnæring. Arbeidsgruppen overleverte sin rapport i begynnelsen av juni. I rapporten argumenteres det med at det er et behov for å utvikle flere markedsorienterte pakkeløsninger.

– Jeg inviterer derfor grupper av næringsaktører til å gå sammen om å prøve ut ulike samarbeidsmodeller for pakking av helhetlige reiselivstilbud som inkluderer aktiviteter, severdigheter, overnatting, bespisning og transport. Vi kommer til å plukke ut to prosjekter som hver får inntil 600 000 kroner i støtte fra departementet, forteller statsråden.

Målet med prosjektene er at man opparbeider ny kunnskap om ulike samarbeidsmodeller som kan ivareta markedsføring, salg og koordinering av leveransen av ulike pakkeløsninger.

- Vi trenger mer kunnskap om ulike samarbeidsmodeller. Jeg mener at dette er en fin måte å få frem erfaringer i hvordan produktpakking kan bidra til økt verdiskaping i reiselivsnæringen, sier Brustad.

- For å bli pilot må flere aktører samarbeide. Vi håper også at vi får inn søknader på prosjekter som inkluderer både aktiviteter, severdigheter, overnatting, bespisning og transport. Søknadsfristen er 24. august, og utvelgelsen vil skje så snart som mulig etterpå slik at prosjektene kan komme raskt i gang utpå høsten, sier Brustad.

Les rapporten