Historisk arkiv

Ny rapport: For store krav til småbedriftene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

For stort kapitalkrav, revisjonsplikt og begrensede rettigheter til sykepenger gjør at mange vegrer seg for å starte egen bedrift.

Veien frem til egen bedrift er lang og tung for mange. Det fremgår av en ny rapport fra Rambøll Management Consulting AS på oppdrag fra Nærings- og handelsdepartementet. Statsråd Trond Giske lover at funnene vil bli tatt på alvor og at rapporten vil føre til konkrete endringer for gründere.

- Det er klart vi har tenkt til å gjennomføre tiltak. Vi hadde ikke bestilt en rapport hvis den ikke var ment å lede til handling, og det allerede i år, sier Giske. Han er opptatt av å støtte oppunder gründerne. - De menn og kvinner som starter og utvikler bedrifter bidrar til å skape de verdiene vi alle skal leve av. Derfor er det viktig å lytte til bedriftenes egne erfaringer og innspill. Utfordringene etablererne peker på er knyttet til rammebetingelser i regelverket, som revisjonsplikt, et for stort kapitalkrav og begrensede rettigheter til sykepenger. Dette er nyttig kunnskap for oss, og den skal vi nå bruke til å se nærmere på behovene for forbedring, sier Giske.

Undersøkelsen er gjennomført blant personer som nylig har startet egen bedrift. Målet har vært å få mer kunnskap om hvilke utfordringer de møter i oppstartsfasen, hvordan myndighetenes involverer seg samt å få innspill til mulige forbedringer. Rapporten blir nå sendt bredt ut på høring.

 

 

 

Rambøll Management Consultings rapport.