Historisk arkiv

Styrket India-samarbeid

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Nærings- og handelsminister Trond Giske avsluttet sitt fire dager lange besøk til India og Nepal med politiske samtaler i New Delhi mandag ettermiddag. Handelsavtaleforhandlingene stod sentralt i alle møtene.

Anand Sharma og Trond Giske

Nærings- og handelsminister Trond Giske avsluttet sitt fire dager lange besøk til India og Nepal med politiske samtaler i New Delhi mandag ettermiddag. Handelsavtaleforhandlingene stod sentralt i alle møtene.

- I India ser vi at næringslivet trenger ekstra bistand fra norske myndigheter. Derfor prioriterer vi nå handelsavtaleforhandlingene mellom EFTA og India, sier Giske.

I møtet med nærings- og handelsminister Anand Sharma fremhevet Giske at norske og indiske bedrifter har komplementær kompetanse på mange områder, og at økt samarbeid vil være til fordel for begge land.

- Møtet med Sharma var konstruktivt. En handelsavtale mellom EFTA og India vil tjene begge parter. For å sikre bedre fremdrift er vi nå enige om å etablere en egen bilateral næringslivskommisjon, forteller Giske.

Møtet med Sharma var det siste av i alt seks politiske møter i India. I går kveld reiste nærings- og handelsministeren videre til Bahrain for å ha samtaler med norsk næringsliv i regionen.

Fakta om handelsavtaleforhandlingene
• Forhandlingene mellom EFTA og India startet høsten 2008. Det har vært avholdt fem forhandlingsrunder.
• Neste forhandlingsrunde planlegges gjennomført i Genève 9. november.