Historisk arkiv

Designsatsingen fortsetter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Regjeringen foreslår å videreføre tilskuddet til Norsk Designråd med 36,8 millioner kroner. Designdrevet innovasjonsprogram vil også videreføres.

Med Regjeringens forslag til bevilgning kan Norsk Designråd opprettholde sitt arbeid med å spre kunnskap til bedrifter om nytten av å investere i designmetodikk og å bli strategiske designbrukere.

- Design, teknisk kompetanse og markedsforståelse er viktig for nye og lønnsomme innovasjoner, særlig når design kobles inn tidlig i produktutviklingen. Ved å oppfylle behov fanger man kjøperens oppmerksomhet, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

Designdrevet innovasjonsprogram, som stimulerer næringslivet til å bruke designmetodikk tidlig i bedriftenes innovasjonsarbeid, blir videreført på om lag samme nivå som tidligere år.

Regjeringens satsing på designrådgivning i hele landet, støtte til førstegangsbrukere av design og Designdrevet innovasjonsprogram har bidratt til økt bevissthet i norske bedrifter når det gjelder betydningen av design som innovasjonsverktøy. Samarbeidet mellom Norsk Designråd, Innovasjon Norge og Norsk forskningsråd på dette feltet har vist seg å være verdifullt.