Historisk arkiv

Styrker Ungt entreprenørskap

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Satsingen på entreprenørskap i utdanningen er sentralt for å skape en kultur for entreprenørskap. Organisasjonen Ungt Entreprenørskap er viktig i dette arbeidet. Totalt foreslås det bevilget 25 millioner kroner til Ungt entreprenørskap.

I statsbudsjettet for 2012 foreslår Regjeringen å øke tilskuddet til Ungt entreprenørskap med 1 million kroner over Nærings- og handelsdepartementets og 2 millioner kroner over Kommunal- og regionaldepartementets budsjetter. Den totale foreslåtte bevilgningen blir da på 25 millioner kroner.

Ungt Entreprenørskap arbeider aktivt sammen med skoler og utdanningsinstitusjoner for å bidra til at alle elever og studenter får et tilbud om opplæring i entreprenørskap. Aktiviteten har vokst kraftig etter at organisasjonen ble etablert i 1997. I 2010 deltok over 150 000 elever og studenter på Ungt Entreprenørskaps aktiviteter. Ungdomsbedrift blir i dag tilbudt på 67 pst. av alle videregående skoler i Norge.

 - Ungt Entreprenørskap er en sentral samarbeidspartner for Regjeringen i arbeidet for å fremme entreprenørskap i utdanningen. Jeg er imponert over det arbeidet de gjør – både kvaliteten på programmene og det store antall elever og studenter som nås med de ulike aktivitetene. Jeg er derfor glad for regjeringen styrker satsingen på Ungt entreprenørskap i statsbudsjettet for 2012 med 3 millioner kroner, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

 - Jeg er opptatt av at det er et rikt mangfold av arbeidsplasser over hele landet. For å få det til, trenger vi mange med pågangsmot og stå-på-vilje som velger å starte egen bedrift. Jeg er imponert over engasjementet, kreativiteten og motet som Ungt Entreprenørskap er med og utløser hos unge skapere, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete.

Nordlandsforskning og Kunnskapsparken i Bodø har i 2011 evaluert tilskuddet til Ungt Entreprenørskap. Evalueringen viser at Ungt Entreprenørskap tilbyr mange program med høy kvalitet, og er en solid organisasjon som med relativt få ansatte når ut til svært mange elever og studenter. Den økonomiske støtten over statsbudsjettet har en viktig betydning som grunnfinansiering av virksomheten, og er med og sikrer stabilitet i driften.