Historisk arkiv

25 millioner til økt satsing på reiseliv

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Statsbudsjettet 2013

Nærings- og handelsminister Trond Giske la 11. april frem regjeringens nye reiselivsstrategi ”Destinasjon Norge”. Strategien følges nå opp med kraftig økning bevilgningen over statsbudsjettet i 2013.

Nærings- og handelsminister Trond Giske la 11. april frem regjeringens nye reiselivsstrategi ”Destinasjon Norge”. Strategien følges nå opp med friske midler over statsbudsjettet i 2013.

Regjeringen foreslår å styrke satsingen på reiseliv med 25 millioner kroner i statsbudsjettet for 2013. Av disse foreslås 15 millioner kroner avsatt til å etablere en ny incentivordning for å restrukturere og effektivisere reisemålsselskapene i landet, 8 millioner kroner foreslås bevilget til økt markedsføring av Norge som reisemål og 2 millioner kroner til tiltak for å legge til rette for bruk av de norske pilegrimstradisjonene i reiselivssammenheng.

Til sammen foreslås det å bevilge 283 millioner kroner til reiseliv over Nærings- og handelsdepartementets budsjett i 2013. Av dette foreslås 260 millioner kroner til Innovasjon Norges reiselivsarbeid, 4 millioner til reiselivsforskning under Norges Forskningsråd. og 2,1 millioner kroner til Svalbard Reiseliv.

- Den rødgrønne regjeringen har økt satsingen uavbrutt på reiselivsnæringen kraftig. Vi har nær tredoblet reiselivsbevilgningene siden 2005. Med den betydelige summen som settes av til restrukturering av landets reisemålsselskaper, legger vi til rette for økt verdiskaping og produktivitet i reiselivsnæringen. Det offentlige bruker rundt en milliard i året på reiselivssatsingen. En bedre struktur vil få mye mer ut av disse midlene og dermed styrke næringen og arbeidsplassene, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.