Historisk arkiv

250 millioner til styrking av SIVA

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Statsbudsjettet 2013

SIVA skal ha mulighet til å gå inn i større eiendomsprosjekter. Nå foreslår Re-gjeringen derfor å styrke selskapet med 250 millioner kroner i budsjettforslaget for 2013.

SIVA skal ha mulighet til å gå inn i større eiendomsprosjekter. Nå foreslår Regjeringen derfor å styrke selskapet med 250 millioner kroner i budsjettforslaget for 2013.

- Regjeringen ser det som vesentlig at SIVA bidrar til å realisere samfunnsøkonomisk lønnsomme investeringer og etableringer.  SIVA er en ettertraktet medspiller i komplekse industrielle eiendomsprosjekter, nå får de muskler til å involvere seg i flere av denne type prosjekter, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

Styrkingen er et av tiltakene foreslått i Stortingsmeldingen Verktøy for vekst – om Innovasjon Norge og SIVA. Midlene skal gå til å øke egenkapitalen i SIVA Eiendom Holding AS, slik at selskapet får økt investeringskapasitet og kan bidra i utviklingen av flere store eiendomsprosjekter av lokal, regional og nasjonal betydning.

- SIVA har på eiendomssiden som mål å senke barrierer for etablering av lønnsom næringsvirksomhet i områder og innen bransjer der privat finansiering er vanskelig tilgjengelig. Selskapet tar initiativ og risiko og medvirker slik til at andre investorer engasjerer seg i prosjektene. Vi ser at det er økt etterspørsel etter SIVAs medvirkning, sier Giske.

SIVAs eiendomsvirksomhet drives på kommersiell basis gjennom datterselskapet SIVA Eiendom Holding AS, som har en viss andel statlig innskutt egenkapital. Virksomheten er et redskap for innovasjon og næringsutvikling i hele Norge. Selskapet prosjekterer, bygger, eier og driver bygninger og anlegg for industrimiljøer, enkeltbedrifter og forsknings- og kunnskapsparker. Fristilt kapital fra eiendomssalg brukes til reinvestering i nye prosjekter. SIVA Eiendom Holding AS hadde pr. 31.12.2011 investeringer på 51 steder i Norge, fordelt på 640 000 m2 og 800 leietakere.