Historisk arkiv

Styrket satsing på internasjonalisering

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Statsbudsjettet 2013

Regjeringen foreslår å styrke Innovasjon Norges internasjonaliseringsarbeid med 8 millioner kroner i 2013. Midlene skal styrke arbeidet med å gi råd og bistand til små og mellomstore bedrifter med internasjonale vekstambisjoner.

Regjeringen foreslår å styrke Innovasjon Norges internasjonale arbeid med 8 millioner kroner i 2013. Midlene skal styrke arbeidet med å gi råd og bistand til små og mellomstore bedrifter med internasjonale vekstambisjoner.

- Norsk næringsliv er avhengig av å styrke sin konkurranseevne ute i verden. Å vinne markedsandeler utenfor landets grenser er ressurskrevende, særlig for små og mellomstore bedrifter. Regjeringen vil derfor tilføre Innovasjon Norge økte midler for å styrke selskapets arbeid knyttet til internasjonaliseringen av norsk næringsliv, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

Regjeringen foreslår å styrke Innovasjon Norges internasjonale arbeid med 8 millioner kroner i 2013. Dette er en oppfølging av Meld. St. 22 (2011-2012) Verktøy for vekst – om Innovasjon Norge og SIVA SF.

- Midlene skal styrke arbeidet med å gi råd og bistand til små og mellomstore bedrifter som har ambisjoner om å vokse internasjonalt. Innovasjon Norge skal både styrke sin egen kompetanse når det gjelder internasjonale markedsmuligheter, og samarbeidet med andre aktører. Selskapet skal også øke tilstedeværelsen sin i nye vekstmarkeder, blant annet i Asia og Afrika, sier Giske.

Det vil bli etablert et strategisk råd for Innovasjon Norges internasjonale tilstedeværelse med representanter fra næringsliv og samarbeidsaktører. De skal bistå med råd om hvor næringslivet har størst behov for Innovasjon Norges innsats. Rådet skal være oppnevnt innen utgangen av 2012.