Historisk arkiv

Økt satsing på bioteknologi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Statsbudsjettet 2013

Regjeringen vil styrke det nye programmet Biotek2021 i Norges forskningsråd med 10 millioner kroner i 2013. Totalt foreslås om lag 155 millioner kroner til programmet fra Kunnskapsdepartementet, Fiskeri- og kystdepartementet og Nærings- og handelsdepartementet.

Regjeringen vil styrke det nye programmet Biotek2021 i Norges forskningsråd med 10 millioner kroner i 2013. Totalt foreslås om lag 155 millioner kroner til programmet fra Kunnskapsdepartementet, Fiskeri- og kystdepartementet og Nærings- og handelsdepartementet.

- Bioteknologi er et område med store muligheter for innovasjon og næringsutvikling og styrking av konkurransekraften. Biotek2021 viderefører regjeringens tidligere satsinger på dette området, og programmet legger stor vekt på næringsmessig utvikling. Formålet er å bidra til virkeliggjøringen av regjeringens nasjonale strategi for bioteknologi, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

I dag anvendes bioteknologi spesielt i helserelaterte næringer. Ifølge OECD vil bioteknologi etter hvert også få stor betydning innenfor matproduksjon og industrielle prosesser. Dermed ligger det også innenfor disse områdene et betydelig potensial for verdiskaping.

- Å ytterligere forbedre forskningsgrunnlaget og etablere en enda tettere kopling mellom grunnforskningsmiljøene og bedrifter vil ha stor betydning for videre næringsutvikling, sier Giske.