Historisk arkiv

Økt satsing på nanoteknologi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Statsbudsjettet 2013

Nanoteknologi er et teknologiområde med stort potensial for innovasjon og næringsutvikling. Derfor vil regjeringen styrke det nye programmet Nano2021 i Norges forskningsråd med 20 millioner kroner i 2013. Totalt foreslås det bevilget om lag 112 millioner kroner til programmet fra Nærings- og handelsdepartementet og Kunnskapsdepartementet.

Nanoteknologi er et teknologiområde med stort potensial for innovasjon og næringsutvikling. Derfor vil regjeringen styrke det nye programmet Nano2021 i Norges forskningsråd med 20 millioner kroner i 2013. Totalt foreslås det bevilget om lag 112 millioner kroner til programmet fra Nærings- og handelsdepartementet og Kunnskapsdepartementet.

Regjeringen vil legge til rette for forskning og utvikling på strategiske områder med stort potensial for innovasjon og verdiskaping.

- Nanoteknologi er et viktig verktøy for å styrke fremtidig konkurransekraft i norsk næringsliv og bedre samfunnets evne til å håndtere globale samfunnsutfordringer knyttet til energi, miljø, helse og mat. Samtidig er regjeringen opptatt av at teknologiutvikling på dette feltet skjer innenfor samfunnsmessig ansvarlige rammer, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

Nanoteknologi gjør at vi kan utnytte naturens atomer og molekyler for utvikling av materialer, komponenter eller systemer med forbedrede eller nye egenskaper. Teknologien kan dermed bidra til nyvinninger innenfor de fleste samfunnsområder.

Nano2021 skal følge opp føringene som er lagt i Regjeringens FoU-strategi for nanoteknologi som ble lagt fram i juni 2012. Styrkingen av Nano2021 skal bidra til økt innovasjon, kommersialisering og næringsutvikling basert på nanoteknologi. Midlene skal også bidra til en ansvarlig teknologiutvikling på området.