Historisk arkiv

Styrket satsing på Innovasjon Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Statsbudsjettet 2013

Innovasjon Norge er et av regjeringens viktigste virkemidler for å fremme verdiskapende næringsutvikling i hele landet. Selskapets ordinære rammer foreslås økt med 51,7 millioner kroner til 1 527,4 millioner kroner i 2013.

Innovasjon Norge er et av regjeringens viktigste virkemidler for å fremme verdiskapende næringsutvikling i hele landet. Selskapets ordinære rammer foreslås økt med 51,7 millioner kroner til 1 527,4 millioner kroner i 2013.

Dette er en økning på 3,5 prosent. Midlene skal benyttes til å opprettholde, styrke og videreutvikle selskapets tjenester og programmer rettet mot norske bedrifter.

- Høy produktivitet og god omstillingsevne er sterke norske konkurransefortrinn. Regjeringen vil fortsette å satse på innovasjon i næringslivet for å bidra til fortsatt lav arbeidsledighet og høy verdiskaping fremover, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

Regjeringen foreslår blant annet å bevilge 260,3 millioner kroner til Innovasjon Norges ordning for pilot- og demonstrasjonsanlegg innenfor miljøteknologi og 260 millioner kroner til reiselivsnæringen og profilering av Norge som reisemål. Rammene for lavrisikolån og innovasjonslån foreslås videreført med henholdsvis 2,5 milliarder kroner og 500 millioner kroner. I 2012 la regjeringen frem Meld. St. 22 (2011-2012) Verktøy for vekst – om Innovasjon Norge og SIVA SF, som trekker opp linjene for den videre utviklingen av Innovasjon Norge.

- Stortingsmeldingen staker ut den fremtidige kursen for to av regjeringens viktigste virkemidler for å fremme innovasjon og nyskaping i norsk næringsliv. Regjeringens budsjettforslag gir selskapet midler til å videreutvikle seg og til å følge opp flere av tiltakene som ble lansert i meldingen, sier Giske.

Som en oppfølging av meldingen foreslår regjeringen blant annet:

  • å opprette en Invest in Norway-funksjon, som skal sikre at henvendelser fra utenlandske aktører som ønsker å investere i Norge blir håndtert på en profesjonell måte,
  • en ny innretning av selskapets landsdekkende etablerertilskuddsordning,
  • samt å styrke selskapets satsing på internasjonalisering.