Historisk arkiv

Vil styrke Altinn med 100 millioner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Statsbudsjettet 2013

Altinn skal være stabil og robust, og Regjeringen foreslår å bevilge 100 millioner kroner ekstra til Altinn i statsbudsjettet for 2013.

Altinn skal være stabil og robust, og Regjeringen foreslår å bevilge 100 millioner kroner ekstra til Altinn i statsbudsjettet for 2013.

Midlene skal brukes til å fortsette det gode arbeidet med å utvikle Altinn-plattformen som et av de viktigste verktøyene for forenkling for næringsliv og privatpersoner, og kommer i tillegg til 30 millioner kroner som bevilges til Altinn II-prosjektet, og 104,5 millioner kroner i grunnbevilgning til Altinn sentralforvaltning.

- Altinn er kanskje det beste forenklingsredskapet vi har, og alle er tjent med at plattformen er robust og stabil. Målet er at stadig flere tjenester skal bli lagt til, og midlene skal gjøre dette mulig. Det Norske Veritas anbefalte også flere tiltak i evalueringen sin, og nå får Altinn ressurser til å følge opp disse på best mulig måte, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

Altinn II-prosjektet, som har utviklet den nye Altinn-plattformen, er inne i siste fase neste år, etter å ha pågått siden 2008. For å sikre en stabil og robust løsning og å få utnyttet potensialet av den nye plattformen best mulig, vil det i tillegg til de ordinære bevilgningene bevilges 100 millioner kroner til utvikling og produksjon av tjenester, drift og forvaltning, vedlikehold og feilretting, samt investering og drift av et senter for testing. Videre skal det også arbeides med det siste store utviklingsprosjektet tilknyttet Altinn II-prosjektet, som er overføring av selvangivelsesløsningen til den nye plattformen. Dette arbeidet skal i henhold til foreliggende planer være ferdig i 2013.

I tillegg til dette foreslås det å bevilge 24 millioner kroner til å forberede inngåelse av nye avtaler med leverandører til utvikling, drift og forvaltning etter 2014.