Historisk arkiv

Lavenergiprogram for bygg og anlegg

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

I dag har byggenæringen og myndighetene inngått et forpliktende samarbeid om et program for å få ned energibruken og bidra til miljøvennlig energiomlegging i bygg og anlegg.

-Byggenæringa står for en stor del av energibruken i Norge, og det er avgjørende for å nå våre klimamål at næringa etterstrever gode energiløsninger. Jeg er nå glad for at alle disse aktørene med ulike interesser i byggeprosessen går sammen i et forpliktende samarbeid. Dette er et flott eksempel på at når det private og det offentlige samarbeider får man til mye, sier olje- og energiminister Odd Roger Enoksen.

Gjennom de nye kravene i teknisk forskrift til plan og bygningsloven (TEK) stiller nå myndighetene skjerpete krav til energieffektiviteten. Energibehovet i nye bygg skal være om lag 25 prosent under det som tidligere har vært minstekravet. -Byggenæringen vil gjennom et forpliktende og tett samarbeid med myndighetene kunne utvikle løsninger som bedrer energieffektiviteten i nye og eksisterende bygg. Lavenergiprogrammet er et av flere flotte tiltak for å få ned energibruken og spare miljøet, sier olje- og energiministeren.

Lavenergiprogrammet for bygg og anlegg er en langsiktig satsing både fra myndighetenes og næringens side. I første omgang er programmet planlagt over 10 år.

Du kan lese mer om lavenergiprogrammet på BNLs hjemmesider.



Marit Fossdal, NVE, May Balkøy, Statsbygg, Inger Vold Zapffe, Husbanken, Statsråd Odd Roger Enoksen, Olje- og energidepartementet, Gustav Pillgram Larsen, BE, Dag Rune Stensås, Enova, Harald Eriksen, Arkitektbedriftene, Sverre A. Larssen, BNL. Foto: BNL


 
Sverre A. Larssen, BNL, olje- og energiminister Odd Roger Enoksen og Gustav Pillgram Larsen, BE på befaring i NHO-bygget i Middelthunsgate 27, der PEAB orienterte om byggeplassen og energisparetiltakene. Blant annet skal bygget varmes opp med fjernvarme. Foto: BNL