Historisk arkiv

Energirådet diskuterte energieffektivisering

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Statssekretær Liv Monica Stubholt fikk overrakt Energirådets utredning om energieffektivisering fra Arbeidsutvalgets leder Steinar Bysveen (EBL) da rådet hadde møte mandag 1.desember. I sitt innledende foredrag understreket statssekretæren at IEA har sterkt fokus på energieffektivisering som en helt sentral del av løsningen på verdens energi- og klimautfordringer.

Statssekretær Stubholt takket utvalget for rapporten og lovte å ta innspillene med seg i departementets videre arbeid. Hun understreket at mange av tiltakene forutsetter et godt samarbeid mellom staten og næringslivet, og at regjeringen ønsker å komme raskt i gang med å gjennomføre noen av de tiltakene som blir foreslått i rapporten, blant annet når det gjelder gjennomføring av energitjenestedirektivet og energimerking av bygg. Stubholt ser på energiledelse i industri og bygg som en av nøklene til å begrense bruken av energi. Videre understreket statssekretæren og var enig i at tilgjengelig menneskelige ressurser og riktig kompetanse var viktige stikkord.

Andre temaer
Bjørn Blaker fra Statkraft presenterte Energirådets arbeid med internasjonalisering av energinæringen. Etter modell av INTSOK etableres nå INTPOW (Norwegian Renewable Energy Partners). Prosjektet er et samarbeid mellom næringen og myndighetene, og skal ivareta og koordinere aktiviteter samt representere Norges interesser når det gjelder satsning på fornybar energi i internasjonal sammenheng.

Andre temaer rådet drøftet var energisektorens bidrag og muligheter til å nå klimamålene. Svein Sundsbø fra Norsk Industri pekt på behovet for å tilpasse nettpolitikken, slik at nye energikilder kan fases inn på eksisterende strømnettet. I tillegg ligger det store muligheter i å forbedre og utnytte eksisterende teknologi bedre. Steinar Bysveen fra EBL viste spesielt til transportsektoren, og at bilindustrien var en nøkkel til omlegging.

Les rapporten om energieffektivisering

Les mer om Energirådet