Historisk arkiv

Norske bedrifter vant 5 av 13 priser

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

I går gikk prisutdelingen OTC Spotlight Awards av stabelen, hvor norske bedrifter vant 5 av 13 priser. Kåss var til stede, og holdt innlegg under utdelingen.

I går gikk prisutdelingenStatssekretær Kåss holder innlegg under utdeling av OTC spotlight awards
OTC Spotlight Awards av
stabelen, hvor norske bedrifter vant 5 av 13 priser. Kåss var til stede, og holdt innlegg under utdelingen.

- Jeg er stolt av over at norske bedrifter vant en så stor andel av teknologiprisene. For å løse verdens energi- og miljøutfordringer trenger vi stadige bedre teknologiske løsninger, sa statssekretær Kåss i sitt innlegg.

De fem norske bedriftene som vant var Aker Solutions, Reelwell, Rapp Hydema, TS Group og FMC Technologies.

Kåss besøker Houston i forbindelse med Offshore Technology Conference (OTC), for blant annet å fremme norsk leverandørindustri. I løpet av besøket vil han møte den amerikanske ambassadøren i Norge Mr. Barry White, ordføreren i Houston Ms. Annise Parker, i tillegg til representanter fra norsk og amerikansk olje- og gassindustri.

OTC er en viktig bransjemesse for norsk leverandørindustri. OTC 2008 var den best besøkte på 26 år med over 75.000 deltakere, hvorav rundt 1200 norske deltakere var registrert og ca 60 norske bedrifter stilte ut.

Norsk leverandørindustri har et betydelig engasjement her fordi USA representerer verdens største offshoremarked (norsk sokkel kommer som nr. 3 etter Brasil). Samtidig gjennomfører mange av de største olje- og leverandørselskapene sine internasjonale prosjekter med Houston som base. Mer enn 100 norske olje- og gassrelaterte bedrifter har etablert seg i Houston, og mellom 5000-6000 nordmenn anslås å bo i Houston, de fleste med tilknytning til olje- og gassvirksomheten eller shipping.

Oppdatert 4.mai kl 09.20.