Historisk arkiv

Vil lære av oljeulykken i Mexicogulfen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Norske myndigheter følger situasjonen i Mexicogulfen nøye. Torsdag 29. april avholdt olje- og energiminister Terje Riis-Johansen og arbeidsminister Hanne Bjurstrøm et møte med Petroleumstilsynet og Oljedirektoratet.

Norske myndigheter følger situasjonen i Mexicogulfen nøye. Torsdag 29. april avholdt olje- og energiminister Terje Riis-Johansen og arbeidsminister Hanne Bjurstrøm et møte med Petroleumstilsynet og Oljedirektoratet. I møtet ble ministrene orientert om den alvorlige ulykken.

Platformen Deepwater Horizon sank forrige uke etter å ha stått i brann i to døgn etter en eksplosjon. 11 personer er bekreftet omkommet i ulykken.

- Dette er en svært tragisk og alvorlig ulykke som har ført til store menneskelige og miljømessige tap. Norske myndigheter følger situasjonen tett. Jeg har tidligere denne uken hatt møte med arbeidsminister Hanne Bjurstrøm, Petroleumstilsynet og Oljedirektoratet, hvor det ble orientert om ulykken og gitt en gjennomgang av situasjonen, sier olje-og energiminister Terje Riis-Johansen.

- Sikkerhetsnivået på norsk sokkel er min øverste prioritet. Sikkerhetsnivået idag er meget høyt, men denne ulykken minner oss om at det er risiko forbundet med petroleumsvirksomhet. Jeg er opptatt av at vi skal ta lærdom av hendelser selvom de finner sted i utlandet. Jeg har derfor tatt initiativ til at resultatene fra granskningen av ulykken i Mexicogulfen, skal bli brukt i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre sikkerheten på norsk sokkel,  sier Riis-Johansen.