Historisk arkiv

Borten Moe møtte Canadas energiminister

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe møtte onsdag Canadas minister for energi og naturressurser, Joe Oliver. På programmet sto blant annet petroleumsutvinning i nord, karbonfangst og fornybar energi.

- Jeg er svært glad for å være her i Ottawa. Norge og Canada har mange felles interesser. Begge land forvalter store petroleumsressurser og fornybare ressurser. Som arktiske land har vi begge et ansvar for å forvalte disse ressursene på en ansvarlig måte som tar hensyn til miljøet, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Under møtet diskuterte de to ministrene blant annet oljesand og teknologiutfordringene ved petroleumsutvinning i arktiske områder.

Etter møtet undertegnet Borten Moe og Oliver en felles erklæring om samarbeid innen petroleumsutvinning, karbonfangst og fornybar energi.

Les erklæringen

Senere i dag møter Borten Moe ministeren for urbefolkningssaker og utvikling i nord, John Duncan.

Borten Moe skal også møte lederen for sammenslutningen av urbefolkningen i Canada, Shawn Atleo og medlemmer  av det canadiske parlamentet. I tillegg skal han holde en forelesningen ved Carleton-universitetet i Ottawa om energipolitikk i nord.

Torsdag besøker Borten Moe Statoils oljesandprosjekt i provinsen Alberta.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe hilser på den canadiske ministeren for naturressurser, Joe Oliver i Ottawa onsdag (OB/OED)

Ola Borten Moe og Canadas naturressursminister Joe Oliver undertegner erklæringen (OB/OED)