Historisk arkiv

Statssekretær på EU-møte i Budapest

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Statssekretær Per Rune Henriksen deltok i dag på EUs uformelle energiministermøte i Budapest. Det ungarske formannskapet inviterte til en drøfting av EUs langsiktige energiveikart mot 2050 (EU Energy Roadmap 2050).

- Det er svært viktig for oss å markere at Norge har en viktig rolle som leverandør av naturgass, er en samarbeidspartner til EU gjennom EØS-avtalen og at vi legger stor vekt på utvikling av energiteknologier som karbonfangst og –lagring (CCS). Møtet var et viktig steg frem mot Kommisjonens fremleggelse av energiveikartet senere i år, sier statssekretær Henriksen.

Energikommissær Günther Oettinger understreket at det i tillegg til mål om reduserte klimagassutslipp også må være fokus på forsyningssikkerhet og konkurranseevne. Han tok til orde for å starte diskusjonen om den videre strategien frem mot 2030 allerede nå.

IEAs eksekutivdirektør Nobuo Tanaka la frem ulike scenarioer for energisammensetningen i Europa mot 2035 og påpekte blant annet at naturgass vil ha en naturlig rolle.