Historisk arkiv

På besøk hos leverandørindustrien i Telemark

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe besøkte tirsdag Telemark Teknologipark på Notodden hvor han fikk møte lokal leverandørindustri til olje- og gassektoren.

Representanter for Sperre Group og BLE Engineering tok i mot statsråden, og kunne fortelle om store industriutviklingsplaner i området både for bedrifter og infrastruktur. Sperregruppen har bygget Telemark Teknologipark på Tuven industriområde ved Heddalsvannet som ble åpnet i august 2012.

- Det er gledelig å se denne typen industriutviklingsplaner som har potensial til å skape arbeidsplasser og levere til norsk sokkel så vel som internasjonalt. I tillegg setter det Telemark på kartet i olje- og gassammenheng, også innenfor teknologiutvikling, sier Ola Borten Moe.

Bygget er tilrettelagt for selskaper som arbeider med engineering, testing og undervannsteknologi på Notodden. Representantene understreket i møtet betydningen av Telemarks forutsetninger med kompetanse, disponibelt areal, infrastruktur og ikke minst lokal finansiering for videre verdiskaping i fylket.

- Med et høyt aktivitetsnivå i leverandørindustrien fremover er det også viktig å utnytte kapasiteten i hele landet. Nye etableringer i Telemark viser at norsk leverandørindustri gjør nettopp dette gjennom at virksomheten utvikler seg utover de mer kjente geografiske områdene i olje- og gassammenheng, avslutter Borten Moe.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe blir i samtale med Torgeir Straand (t.h.) i BLE Engineering (foto: HSI / OED).

 
Olje- og energiminister Ola Borten Moe (nærmest kamera) blir vist rundt i produksjonslokalet (foto: HSI / OED).