Historisk arkiv

Ny utredning viser stort potensial for bioenergi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Regjeringen skal legge fram en strategi for økt produksjon og bruk av bioenergi i februar. Olje- og energidepartementet har i dag fått overlevert en utredning som Østlandsforskning, Institutt for skog og landskap og INSA har gjennomført, på oppdrag fra Olje- og energidepartementet.

-Utredningen viser at regjeringens mål om inntil 14 TWh* økt utbygging av bioenergi innen 2020 er ambisiøst, men realistisk. Utredningen vil være et viktig innspill til regjeringens arbeid med den nye bioenergistrategien, sier olje- og energiminister Åslaug Haga. – Satsing på bioenergi, eller ’de grønne gullet’, vil bli viktig for å nå våre klimamål. Med 1,4 milliarder kroner til Enova neste år, vil bioenergi kunne få sitt store gjennombrudd i Norge. I framtida bør oppvarming baseres på bioenergi framfor fossil brensel og elektrisitet, sier statsråd Haga.

Utbyggingen av bioenergi er inne i en svært positiv utvikling, og det gjennomføres store investeringer i bioenergianlegg landet over. Samtidig er det viktig å utvikle nye markeder og å videreutvikle de markedene som allerede finnes for bioenergi. Utredningen viser også at skogbruket og trelastindustrien spiller en nøkkelrolle i utviklingen av bioenergimarkedet.

Lenke til utredningen

Olje- og energidepartementet inviterer til et åpent høringsmøte 21. november klokken 10.00 – 14.00 i plenumssalen i R4, Einar Gerhardsens plass 1. Pressen er velkommen til å delta som observatører.

Påmelding til høringsmøtet 21. november må skje innen 19. november kl. 12:00 til pb@oed.dep.no. I tillegg til navn og organisasjon, er det ved påmelding viktig å oppgi om en ønsker å holde innlegg og i så tilfelle hvem som skal holde innlegget.

Nøyaktig tilmålt tid for det enkelte innlegg vil avhenge av antall meldte innlegg. Departementet vil relativt raskt etter påmeldingsfristens utgang presisere dette nærmere. Det vil imidlertid kun bli mulighet for helt korte innlegg på høringsmøtet. Politisk ledelse i Olje- og energidepartementet vil delta og lede høringsmøtet. Pressen er invitert til å delta som observatør.

Det vil også bli anledning å levere skriftlige innspill til departementet med frist 5. desember. Høringsmøtet og de skriftlige innspillene vil bli viktige for Regjeringens arbeid med bioenergistrategien. De skriftlige innspillene vil bli offentliggjort og lagt ut på departementets hjemmesider.

 

*14 TWh (terawattimer) tilsvarer om lag dagens bruk av bioenergi i industri og bygg