Historisk arkiv

OED har mottatt plan for utbygging og drift for Valhall videreutvikling

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energidepartementet har mottatt plan for utbygging og drift (PUD) for Valhall videreutvikling. BP er operatør for feltet. De andre rettighetshaverne er Shell, Hess og Total. (22.03.07)

© BP p.l.c.

Olje- og energidepartementet har mottatt plan for utbygging og drift (PUD) for Valhall videreutvikling. BP er operatør for feltet. De andre rettighetshaverne er Shell, Hess og Total.

Valhallfeltet ligger helt sør i Nordsjøen, ca. 290 km fra land. Feltet har vært i produksjon siden 1982 og produserer nå omlag 70 000 fat olje per dag. Det er store gjenværende ressurser i feltet.

De opprinnelige innretningene på Valhall ble designet for en levetid på 25 år. I tillegg fører produksjonen fra feltet til at havbunnen i området synker. Det er derfor behov for å bygge en ny plattform som skal erstatte de tre eldste plattformene på feltet. Installasjon av en ny plattform vil legge til rette for at feltet kan produsere frem til 2049.

Spesielt for Valhall videreutvikling er at feltet nå vil få kraftforsyning via kraftkabel fra land. En likestrømskabel fra Lista i Vest-Agder går hele veien ut til Valhallfeltet. Det vil praktisk talt ikke være CO2-utslipp fra produksjonen på Valhall etter dette. Vallhall videreutvikling bidrar på denne måten både til å sikre verdiskaping og til svært lave CO2-utslipp fra feltet de neste 40 årene.

Investeringene i prosjektet er beregnet til omkring 14 milliarder kroner. Planlagt produksjonsstart fra den nye plattformen er i 2010.