Historisk arkiv

Forslag til blokker i 21. konsesjonsrunde - offentlig høring

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energidepartementet har i dag sendt forslag om blokker til utlysning i 21. konsesjonsrunde ut på offentlig høring.

Olje- og energidepartementet har i dag sendt forslag om blokker til utlysning i 21. konsesjonsrunde ut på offentlig høring. Offentlig høring av forslag til blokker til utlysning i konsesjonsrunder er en videreføring av åpenhetslinjen som ble innført i forbindelse med 20. konsesjonsrunde.

Hensikten er mer åpenhet slik at alle samfunnsinteresser inviteres til å uttale seg før Regjeringen fatter beslutning i saken, og at alle faglige og samfunnsmessige konsekvenser av forslaget blir belyst.

Høringsuttalelsene vil inngå beslutningsgrunnlaget når Regjeringen skal avgjøre hvilke blokker som skal inkluderes i endelig utlysning av 21. konsesjonsrunde. Departementets ambisjon er utlysning før sommeren 2010.

Olje- og energidepartementet mottok 13. januar 2010 nominasjon fra 43 selskaper med ønske om å inkludere totalt 307 blokker eller deler av blokker i 21. konsesjonsrunde. 138 av de nominerte blokkene var nominert av to eller flere selskaper. Oljedirektoratet har deretter vurdert de nominerte blokkene. Forslaget om blokker til utlysning i 21. konsesjonsrunde som nå er sendt på høring er basert på Oljedirektoratets anbefalinger, og omfatter totalt 100 blokker eller deler av blokker.

Vedlegg i pdf format

Høringsbrev

Kart
 
Norskehavet
Nordsjøen
Barentshavet

Les mer: Konsesjontildelinger på norsk kontinentalsokkel