Historisk arkiv

OED gir konsesjon til Andmyran vindkraftverk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energidepartementet har i dag gitt Andmyran Vindpark AS konsesjon til å bygge og drive Andmyran vindkraftverk på Andmyran i Andøy kommune. Vindkraftverket vil ha en installert effekt på inntil 160 MW.

- Jeg er glad for at vi nå har gitt konsesjon til et stort vindkraftprosjekt i Nord-Norge. Andmyran vindkraftverk er et viktig steg i satsingen på fornybar energi. Vindforholdene på Andmyran er gode og vindkraftverket vil styrke kraftbalansen og forsyningssikkerheten i Nord-Norge. Vindkraftverket vil ha en installert effekt på inntil 160 MW, og kan produsere strøm som tilsvarer det årlige forbruket til ca 23.000 husstander. Dette prosjektet vil legge til rette for vekst og utvikling i regionen, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Produksjonen fra vindkraftverket er beregnet til om lag 450 GWh per år. Vindkraftverket vil bli knyttet til kraftledningen fra Andmyran vindkraftverk til Risøyhamn transformatorstasjon.

I konsesjonen er det satt vilkår om et miljøoppfølgingsprogram for å fremskaffe mer kunnskap om mulige virkninger for fugl og vilkår om en minsteavstand mellom eksisterende bebyggelse og vindturbinene på 700 meter. Det er også satt vilkår om at det ikke skal plasseres turbiner i området mellom Gårdselva og Nordelva slik at verdiene knyttet til dette myrområdet ivaretas på en tilfredsstillende måte.