Historisk arkiv

Jordbær - spennende utbyggingsprosjekt i modent område

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiministeren mottok i dag plan for utbygging og drift av Jordbær-funnet på Knarr-feltet.

Jordbær er et oljefunn i Tampen-området nord i Nordsjøen. De utvinnbare reservene er på om lag 12 millioner Sm3 oljeekvivalenter (o.e). Inkludert potensielle tilleggsressurser i Jordbær Vest, som ikke er boret, er reservene på nærmere 16 millioner Sm3 o.e.  Reservene vil utvinnes over en periode på mellom 6 og 20 år, avhengig av oljepris og kostnader. Operatør for utbyggingen er BG Norge.                                                      

- Innlevering av planen for Jordbær-funnet viser at også nye selskaper på norsk sokkel deltar i utbyggingsprosjekter og bekrefter at selvstendige utbygginger gjøres i modne områder.  For tiden er det et høyt aktivitetsnivå på norsk sokkel og Jordbær bidrar til dette, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.                                                                

Det fremgår av planen at BG vurderer å lokalisere en driftsavdeling og innkjøps- og logistikkfunksjonen på basen i Florø. Dette avhenger av at BG og hovedleverandør kommer til enighet og at løsningen er operasjonelt, sikkerhetsmessig og økonomisk akseptabel.

- Det er meget positivt om Jordbær kan bidra til å videreutvikle et driftsmiljø i Florø. Vi skal arbeide videre med dette og andre viktige spørsmål når vi nå tar fatt på vår behandling av utbyggingsplanen, sier Riis-Johansen.

Terje Riis-Johansen mottar PUD

Statsråd Terje Riis-Johansen og Marianne Eide fra BG Norge (trykk for større versjon). 

Rettighetshaverne foreslår å bygge ut feltet ved å leie en flytende produksjonsenhet med lager av en leverandør. Investeringene i Jordbær Sentral vil bli om lag seks milliarder kroner. I tillegg kommer investeringene til produksjonsenheten. Dersom Jordbær Vest utvikles, vil investeringsanslagene bli høyere. Det legges opp til at oljen eksporteres med skytteltanker. Feltet inneholder små gassvolumer. Disse foreslås eksportert til Storbritannia.