Historisk arkiv

Høyt aktivitetsnivå i leverandørindustrien fremover

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energidepartementet har i dag fått overlevert en rapport som har kartlagt kapasitet i den petroleumsrettede leverandørindustrien i Norge. Kartleggingen som er gjennomført av The Boston Consulting Group (BCG) for OED, viser at den norskbaserte petroleumsrettede leverandørindustrien er komfortabel med å kunne tilpasse sin kapasitet til forventet etterspørselsvekst i årene frem til 2020.

- Det er bra at industrien selv mener den har og vil opparbeide seg kapasitet til å levere til et høyt aktivitetsnivå både i Norge og globalt. Vi har en meget konkurransedyktig norskbasert petroleumsrettet industri som leverer et bredt sett av produkter og tjenester til norsk sokkel og andre petroleumsmarkeder globalt, sier Ola Borten Moe

Olje- og energidepartementet har ønsket å få svar på om leverandørindustrien har den nødvendige kapasitet til at alle prosjekter på norsk sokkel kan gjennomføres. Departementet har også ønsket å få økt kunnskap om hvordan leverandørindustrien innretter sin virksomhet for å kunne levere kapasiteten som etterspørres.

En viktig knapphetsfaktor for vekst i den norskbaserte petroleumsrettede leverandørindustrien er tilgang på kvalifisert personell, og spesielt erfarne ingeniører. Samtidig oppgir alle selskapene som har deltatt i Kapasitetsstudien at andelen internasjonal kapasitet vil øke eller vedvare på dagens nivå. Det understrekes allikevel at utenlandsk kapasitet etableres i tillegg til, ikke på bekostning av, den norskbaserte kapasiteten og er viktig for å muliggjøre vekst og møte etterspørselen.

- Kartleggingen til The Boston Consulting Group viser at utenlandsk kapasitet kommer i tillegg til, og ikke på bekostning av, kapasitet i Norge. Dette er bra, og viser at denne næringen absolutt er en næring for fremtiden i Norge. Her hjemme har vi klare konkurransefortrinn når det kommer til kompetanse- og teknologiintensive oppgaver, dette er en styrke vi skal bygge videre på, sier Olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Les hele studien her.