Historisk arkiv

Bredbåndsatsingen gir resultater

99,8 prosent får tilgang til bredbånd i løpet av året

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

99,8 prosent vil ha ett eller flere bredbåndstilbud ved utgangen av året. Dette viser en ny rapport som er utarbeidet av Teleplan.

99,8 prosent vil ha ett eller flere bredbåndstilbud ved utgangen av året. Dette viser en ny rapport.

- Bredbåndsatsingen til regjeringen gir nå resultat. 96000 husstander som ellers ikke ville hatt bredbånd har fått tilkobling takket være offentlige bevilgninger, sier fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys.

- Bredbåndstilgang over hele landet er en forutsetning både for det eksisterende næringslivet og for nye kunnskapsbaserte virksomheter i distriktene. Det er også en forutsetning for et fullverdig elektronisk tjenestetilbud til alle innbyggerne våre uansett hvor de bor i landet. Det å gi alle et bredbåndstilbud er nøkkelen til et samfunn hvor all kan delta, sier Grande Røys.

Rapporten Bredbånd – dekningsanalyse 2008 estimerer at 99,8 prosent vil ha et bredbåndstilbud, fast eller mobilt, ved utgangen av året. 96 000 husstander som ellers ikke ville fått bredbånd levert av markedet, får nå et bredbåndstilbud. 98,8 prosent vil ha tilgang til fast aksess.

- I Soria Moria-erklæringen lovte regjeringen bredbånd til alle. Dette løftet er vi nå i ferd med å innfri, sier Grande Røys.

Regjeringen bevilget 119 millioner kroner i 2006 og 377 millioner kroner i 2007 til bredbåndsutbygging. Tilskuddene fra Regjeringen har samlet utløst investeringer for totalt 850 millioner kroner til bredbånd i landet. Dette inkluderer egeninnsats fra næringsliv, kommuner og fylker.

Rapporten anslår kun virkningen av 2006- og 2007-bevilgningene. De nær 190 millioner kroner Regjeringen har satt av til bredbåndsutbygging på 2008-budsjettet er ikke medregnet. Disse midlene forventes å få full effekt først i 2009.

Les hele saken hos Fornyings- og administrasjonsdepartementet, som rapporten fra Teleplan er utarbeidet på oppdrag fra.

Rapporten kan du også laste ned direkte herfra: