Historisk arkiv

Høyhastighetsutredningen overlevert til samferdselsministeren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa mottok 25. januar høyhastighetsutredningen av jernbanedirektør Elisabeth Enger og prosjektleder Tom Stillesby.

Høyhastighetsutredningen er en av flere rapporter som danner grunnlaget for utviklingen av jernbanenettet i Norge.

I desember 2010 ga samferdselsminister Kleppa en gruppe sammensatt av ledere i norsk jernbane i oppdrag å utforme en rapport om utfordringene norsk jernbane står overfor og hvordan disse kan håndteres. Jernbanegruppa leverte sin rapport i desember 2011, og hovedkonklusjonen var at det må legges en strategi for norsk jernbane de neste tiårene. Sammen med rapporter om Intercity-triangelet på Østlandet og andre jernbanestrekninger, utredning av godstransport på bane og arbeidet med å forbedre kapasiteten i og rundt Oslo, foreligger det med høyhastighetsutredningen et godt grunnlag for å legge en strategi for norsk jernbane.

Samferdselsdepartementet skal vårsesjonen 2013 presentere stortingsmeldingen Nasjonal transportplan 2014-2023. Da vil regjeringen anbefale hvordan innspillene i høyhastighetsutredningen og øvrige jernbanerapporter skal brukes i planleggingen av jernbanenettet de neste årene.     

Jernbaneverket har sendt høyhastighetsutredningen på høring, med høringsfrist 29. juni 2012.

Les rapporten på Jernbaneverkets nettsted

Se også: Jernbanegruppas rapport