Historisk arkiv

Avlastningsveg E6 Alta: Valg av alternativ for videre planlegging

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet har - etter behandling i regjeringen - besluttet at den videre planlegging av ny avlastningsveg gjennom Alta skal ta utgangspunkt i konseptet ”Avlastningsveg nær Alta”.

Samferdselsdepartementet har - etter behandling i regjeringen - besluttet at den videre planlegging av ny avlastningsveg gjennom Alta skal ta utgangspunkt i konseptet ”Avlastningsveg nær Alta”. Dette er i tråd med vedtatt kommunedelplan, og innebærer ny veglinje sør for eksisterende bebyggelse. Vegen knyttes opp mot eksisterende og planlagte boliger og næringsområder.

Denne løsningen bidrar til å sikre at det vil være kapasitet for forventet trafikkvekst både på eksisterende E6 og ny avlastningsveg.

Det er samtidig besluttet at videre planlegging innrettes slik at der er mulig med en trinnvis gjennomføring av prosjektet, i tråd med anbefalinger fra ekstern kvalitetssikrer.  

Det valgte alternativet er i tråd med anbefalinger i en konseptutvalgutredning utført av Statens vegvesen og anbefalinger i en rapport om ekstern kvalitetssikring. Denne rapporten er utarbeidet av Dovre Group og Transportøkonomisk institutt,  på oppdrag fra Samferdselsdepartementet og Finansdepartmentet.

Konseptvalgutredningen har også vært på høring hos blant annet Finnmark fylkeskommune og Alta kommune, som begge slutter seg til det valgte alternativet.

Flere opplysninger – se:

Konseptvalgutredning

Kvalitetssikringsrapport

Brev av 11. april 2013 fra Samferdselsdepartementet til Vegdirektoratet