Historisk arkiv

Stadfester Post- og teletilsynets vedtak

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet har i dag fattet vedtak i klagesakene på Post- og teletilsynets regulering av marked 16, termineringspriser i mobilnettet.

Terminering av tale i mobilnett er den tjenesten en mobiltilbyder utfører ved å motta en samtale fra kunder i andre telekommunikasjonsnett og bringe den til kunder i sitt eget nett. NetCom AS, Telenor AS og Tele2 AS har klaget overfor Samferdselsdepartementet på Post-og teletilsynets regulering når det gjelder reguleringen av prisene for denne tjenesten.

NetCom og Telenor får ikke medhold i klagene. Tele2s klage tilbakesendes til Post- og teletilsynet for fornyet behandling.

Samferdselsdepartementet mener reduksjonene som er vedtatt i NetCom og Telenors termineringspriser vil være gunstig for forbrukerne fordi ringeprisene vil bli lavere og man får bedre kontroll over kostnadene. Lavere termineringspriser vil dessuten redusere etableringshindringene for nye aktører i markedet og vil slik styrke konkurransen på mobilmarkedet.

Departementet mener at det foreligger nye forutsetninger for en eventuell prisregulering av Tele2 ved at nettselskapet Mobile Norway AS som er 50 % deleid av Tele2 ble tildelt den fjerde 3G-lisensen i desember 2007. Departementet sender derfor denne saken tilbake til Post- og teletilsynet for en ny vurdering.

Tilbakesendingen av saken om Tele2 til Post- og teletilsynet for fornyet behandling avgjør denne delen av Telenors klage. Resten av Telenors klage, som gjelder prisreguleringen av MTU Networks AS og TDC AS, tas ikke til følge.

Departementet stadfester tilsynets regulering av NetComs termineringspris som i henhold til en fastsatt glideskala gradvis skal settes ned til 45 øre i løpet av 2010. Telenor skal også sette sin termineringspris til 45 øre i løpet av 2010. Selskapene vil ha symmetriske priser på 60 øre fra 1. juli 2008.


Kontaktperson:
Ekspedisjonssjef Ottar Ostnes, Samferdselsdepartementet
Telefon 22 24 82 61
Mobil 911 22 429

 

Vi gjør oppmerksom på at deler av NetCom-vedtaket er unntatt offentlighet.