Historisk arkiv

E134 Kongsberg – Gvammen: Valg av alternativ for videre planlegging

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

- Videre planlegging for utbygging av E134 Kongsberg – Gvammen skal ta utgangspunkt i ny veg fra Kongsberg til Ørvella, med ny trase nord for Notodden, opplyser samferdselsminister Marit Arnstad.

- Videre planlegging for utbygging av E134 Kongsberg – Gvammen skal ta utgangspunkt i ny veg fra Kongsberg til Ørvella, med ny trase nord for Notodden. Dette gir bedre framkommelighet, kortere reisetid og mer forutsigbar vintertrafikk. 

Dette sier samferdselsminister Marit Arnstad i forbindelse med at Samferdselsdepartementet, på bakgrunn av behandling i regjeringen, nå har fastlagt hovedløsning – ”konsept” - for videre planlegging og utbygging av E134 på den om lag 60 kilometer lange strekningen Kongsberg  - Gvammen.

Det valgte alternativet omfatter ny veg fra Kongsberg til Elgsjø, stort sett i dagens trase. Videre ny trase nord for Notodden, åsen nord for Heddal og utbedring av eksisterende veg fra Ørvella til Gvammen. Det er mulighet for at utbyggingen kan inndeles i faser, med Kongsberg til Elgsjø og opprusting av vegen fra Ørvella til Gvammen i første fase, og Elgsjø-Ørvella i neste fase.  

De samlede kostnadene for det valgte alternativet er anslått til om lag 6,6 milliard 2011-kroner.

Det valgte alternativet er i tråd med anbefalingen i Statens vegvesens konseptvalgutredning, KVU og anbefalingen fra den eksterne kvalitetssikreren, konsulentsammenslutningen Dovre Group og Transportøkonomisk institutt.

Konseptvalgutredningen har tidligere vært på lokal høring, og samtlige høringsuttalelser støtter det alternativet som nå er valgt.

Se også: