Historisk arkiv

Widerøe vinner anbud om å fly ruten Røros - Oslo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

- Folk og næringsliv på Røros er avhengig av et godt flytilbud. Vi sikrer nå et godt og forutsigbart tilbud, sier samferdselsminister Marit Arnstad.

- Folk og næringsliv på Røros er avhengig av et godt flytilbud. Vi sikrer nå et godt og forutsigbart tilbud, sier samferdselsminister Marit Arnstad.

Etter en anbudskonkurranse har Widerøe’s Flyveselskap A/S vunnet anbudet om å fly ruten Røros – Oslo. Widerøe vil fly to daglige tur/retur flyginger på hverdager og minst to tur/retur flyginger lørdag-søndag samlet.

I anbudsutlysningen stilte Samferdselsdepartementet krav om flymaskiner med minimum 30 seter. Widerøe planlegger å fly med 39 seter.

Det var tre flyselskap, Widerøe, UAB DOT LT og North Express AB som konkurrerte om å fly denne ruten.

Det er Samferdselsdepartementet i samarbeid med Luftfartstilsynet som har vurdert tilbudene. Den nye anbudskontrakten vil tre i kraft 1. desember 2012 og vil gjelde til 31. mars 2016.

Ruten ble tildelt det selskapet som hadde det laveste kompensasjonskravet samtidig som anbudskravene blir innfridd. Kontrakten medfører en besparelse på 4 millioner kroner per år sammenlignet med dagens midlertidige kontrakt.

For mer informasjon, se:

Anbudsprotokoll.

Tre selskap ønsker å fly ruten Røros – Oslo.

Nytt anbud på flyruten Røros – Oslo.

Røros – Oslo lyses ut på nytt.