Historisk arkiv

Startskudd for private domenenavn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Post- og teletilsynet og Norid, den norske registerenheten for .no, gjennomførte i Samferdselsdepartementet 15. juni en offisiell loddtrekning for å bestemme rekkefølgen for behandling av de første innkomne søknadene under priv.no.

""Post- og teletilsynet og Norid, den norske registerenheten for .no, gjennomførte i Samferdselsdepartementet 15. juni en offisiell loddtrekning for å bestemme rekkefølgen for behandling av de første innkomne søknadene under priv.no.

Loddtrekning er valgt som en rettferdig metode for behandling og tildeling da Norid i lanseringsperioden har mottatt flere søknader om samme navneressurs under priv.no. 

Til nå er det bare bedrifter og andre virksomheter som har hatt mulighet til å skaffe seg et domenenavn under den norske landkoden .no. Tidligere i år ble det besluttet at også privatpersoner skal kunne benytte seg av norske domenenavn. 

Registrering av et privat domene gir privatpersoner mulighet til å skaffe seg sin egen e-postadresse og Webside. Et privat domenenavn betyr at e-postadresser og Websider blir uten binding til en bestemt operatør. Domenenavnet med e-postadresse og Webside kan man benytte resten av livet.

Bildet: Ørnulf Storm, Post- og teletilsynet og Hilde Thunem, Norid (Foto: SD)

For mer informasjon fra Post- og teletilsynet og Norid:

Norid
Post og teletilsynet