Historisk arkiv

Tromsø: Grunnlaget for videre planlegging av transportsystemet avklart i regjeringen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

- Den videre planleggingen for transportsystemet i Tromsø vil innebære styrket kollektivtrafikk, parkeringsrestriksjoner, sammenhengende gang- og sykkelvegnett, oppgradering av gatemiljøet i sentrum og de mest belastede vegene. I tillegg kommer planlegging av tunnel Breivika – Langnes, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Statens vegvesen har utarbeidet en konseptvalgutredning (KVU) på oppdrag fra Samferdselsdepartementet. Det er gjennomført en ekstern kvalitetssikring (KS1) av KVUen. I tillegg har KVUen vært på lokal høring. Konklusjonen er klar, og samferdselsministeren ber nå Statens vegvesen følge opp den videre planleggingen i nært samarbeid med kommunen og fylkeskommunen.

Tromsø har stor befolkningsvekst. Transportbehov og biltrafikk øker og stiller krav til bedre kapasitet i vegnettet. I tillegg øker miljøutfordringene.

- Et godt kollektivtilbud, tilrettelegging for gående og syklister samt restriktive tiltak for bilister og oppgradering av vegnettet er viktige tiltak i den videre planleggingen, sier Kleppa.

Endelig prioritering av statlige tiltak vil bli vurdert i arbeidet med Nasjonal transportplan 2014 – 2023.

Se også:


Rapport: Kvalitetssikring (KS1): Transportsystemet i Tromsø