Statsministerens kontor

Jonas Gahr Støre (Ap)

Statsminister

Statsministeren er den fremste blant regjeringsmedlemmene og har ansvar for å samordne og lede arbeidet i regjeringen. Statsministerens kontor (SMK) bistår statsministeren i å lede og samordne arbeidet i regjeringen.
Fra et møterom i Stortinget. Parlamentariske ledere fra ulike partier sitter rundt bordet.

Vil nå to-prosentmålet til Nato allerede i år

Pressemelding 14.03.2024

– Situasjonen der ute og behovet her hjemme gjør at vi må styrke Forsvaret nå. Norge skal nå Natos to-prosentmål allerede i år. Den sikkerhetspolitiske situasjonen er alvorlig. Vi må leve med et farligere og mer uforutsigbart Russland, trolig i lang tid. Mange land rundt oss investerer i et større og sterkere forsvar. Det gjør vi også. Vi skal ta ansvar for vår egen sikkerhet, og vi skal være med å ta ansvar for europeisk sikkerhet, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Støre og Stubb b lir tatt imot av befal på øvelsen.

Statsministeren tok imot Finlands president på militærøvelse

Nyhet 07.03.2024

Statsminister Jonas Gahr Støre og Finlands nyvalgte president Alexander Stubb besøkte øvelsen Nordic Response i Alta torsdag.

Gruppebilde av Regjeringen Støre. Tre rader på en scene med blå bakvegg med riksløver. Pene antrekk.

Hurdalsplattformen

Regjeringsplattform for en regjering utgått fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Regjeringen Støre ble utnevnt av Kongen i statsråd 14. oktober 2021.

Skjermbilde fra regjeringen.no

Søk i regjeringer siden 1814

Dette er en oversikt over Norges regjeringer, departementer, regjeringsmedlemmer og politiske medarbeidere siden sentrale norske styringsorganer ble gjenopprettet i 1814.

TV og video

Nett-tv

Statsministeren står bak en talerstol. Gestikulerer med hendene. Dress og slips.

Statsministerens innledning på halvårlig oppsummerende pressekonferanse

Tale/innlegg 19.12.2023

– Jeg vil si tydelig; vårt mål er å få fraværet i skolen ned, konsentrasjonstiden i skolen opp, skjermbruken ned, og summen av dette mener vi sørger for at læringsresultatene går opp, sa statsminister Jonas Gahr Støre.

Nett-tv

Se sendingen her

Statsministeren og utenriksministeren inviterer til pressekonferanse om norske statsborgere i Gaza

Pressemelding 15.11.2023

Statsminister Jonas Gahr Støre og utenriksminister Espen Barth Eide inviterer til pressekonferanse i forbindelse med at de første norske borgerne får reise ut av Gaza.

Flere tv-sendinger og videoer fra departementet