Historisk arkiv

Bassenger fylles opp

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Bare siden 2007 har over 30 svømmeanlegg rundt i landet gjenåpnet. Ytterligere 27 er planlagt rehabilitert. I tillegg er 14 nye svømmeanlegg åpnet i denne regjeringsperioden. De fleste er store anlegg med flere bassenger, beregnet på mange brukergrupper. Ett av disse er bade- og svømmeanlegget i Skien fritidspark, som i dag ble åpnet av statsminister Jens Stoltenberg.

Bare siden 2007 har over 30 svømmeanlegg rundt i landet gjenåpnet. Ytterligere 27 er planlagt rehabilitert. I tillegg er 14 nye svømmeanlegg åpnet i denne regjeringsperioden. De fleste er store anlegg med flere bassenger, beregnet på mange brukergrupper. Ett av disse er bade- og svømmeanlegget i Skien fritidspark.

- Svømming er både lek, idrett og viktig kunnskap. Vi vil at flest mulig skal kunne ta del i dette der de bor. Anlegget her i Skien er et uvanlig godt publikumsanlegg, og er godt tilrettelagt for både barn, ungdom, voksne og eldre, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Kommunens nye bade- og svømmeanlegg er samlokalisert med Hjalmar Johansens videregående skole og er en del av Skien fritidspark. Anlegget mottar i alt 16,5 millioner kroner fra spillemidlene til idrettsformål.

Regjeringen vil for denne perioden styrke kommuneøkonomien med om lag 28 milliarder kroner. Dette, sammen med spillemidler og dugnadsinnsats, bidrar nå til at det flere steder er igangsatt arbeid med gjenåpning, rehabilitering og nybygging av basseng.

 - Vi kan love at å øke velferden lokalt er mye viktigere for oss enn å bruke milliarder på enda mer skattelette for dem som har mest fra før. Regjeringen satser på gode velferdstilbud som basseng, barnehager og eldreomsorg, og det er flott å se kommuner følge opp, sier Stoltenberg.

Regjeringen satser også på bedre svømmeundervisning i skolen. Til skolestart vil nytt støttemateriell for svømmeopplæringen være klart.