Historisk arkiv

Alvorlig situasjon i industrien

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

– Det er viktig for meg å møte folk som er blitt permittert, ansikt til ansikt. Samtidig vil jeg også møte mennesker som ser mulighetene i nedgangstider, sa statsminister Jens Stoltenberg da han besøkte industribedriftene på Raufoss tirsdag.

Statsministeren besøkte industribedriftene på Raufoss sammen med nærings- og handelsminister Sylvia Brustad. I møte med bedriftene diskuterte de den aktuelle situasjonen med internasjonal finansuro og konsekvensene for norsk industri.

Raufoss er et industrisamfunn som er påvirket av den internasjonale finanskrisen. Norge har en åpen økonomi som er helt avhengig av eksport av varene våre. Statsministeren sa at regjeringen ønsker å ha tettest mulig dialog med industrien for å komme med tiltak og sikre arbeidsplasser.

– Arbeidsledigheten i Norge er for tiden på et svært lavt nivå. Nå kommer den til å øke. Men vi skal gjøre det vi kan for å holde ledigheten på et så lavt nivå som mulig, sa Stoltenberg.

Jens Stoltenberg og Sylvia Brustad på Hydro Aluminium Structures AS på Raufoss
Statsminister Jens Stoltenberg besøkte tirsdag industribedriftene på Raufoss sammen med nærings- og handelsminister Sylvia Brustad. Her ser de på Hydro Aluminium Structures' produksjon av støtfangere i aluminium. I midten: driftsingeniør Arne Nestaas. Foto: SMK.