Historisk arkiv

Samarbeid Norge-Guyana om å redusere klimagassutslipp

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsminister Jens Stoltenberg møtte Guyanas president Bharrat Jagdeo i Oslo i dag, for å drøfte klimaendringer og skogspørsmål. De to ble enige om å opprette et partnerskap for å redusere klimagassutslipp fra avskoging.

Statsminister Jens Stoltenberg møtte Guyanas president Bharrat Jagdeo i Oslo i dag, for å drøfte klimaendringer og skogspørsmål. De to ble enige om å opprette et partnerskap for å redusere klimagassutslipp fra avskoging. Målet er å opprette mekanismer for avskoging og skogødeleggelse, med tanke på at mekanismene skal komme med i en klimaavtale etter 2012.

- Utviklingslandene og de utviklede landene må samarbeide om å møte den globale oppvarmingen. Jeg vil rose Norges regjering for det lederskapet den viser med sitt klima- og skoginitiativ”, sa president Jagdeo.

- President Jagdeos personlige engasjement og visjon for hvordan Guyanas regnskoger kan bevares, er imponerende. Han er en tetfigur I utviklingslandene og spiller en viktig rolle i FNs pågående forhandlinger om en ny klimaavtale (UNFCCC), sa statsminister Stoltenberg.

For detaljer viser vi til fellesuttalelse fra møtet (engelsk).