Historisk arkiv

- Skog må inn i ny klimaavtale

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

På et møte i New York i dag understreket stats- og regjeringssjefer fra hele verden behovet for å få til en avtale om å redusere avskoging i utviklingsland.

- Utslippene fra avskoging utgjør nær 20% av verdens samlede klimautslipp. Skal vi lykkes i å stoppe klimaendringene, må vi lykkes i å stoppe avskogingen, sier statsminister Jens Stoltenberg. 

Sammen med FNs generalsekretær, Verdensbankens leder, Storbritannias statsminister, USAs utenriksminister, EU-formannskapet og en rekke sentrale skogland og utviklingsland diskuterte Stoltenberg behovet for å få skog inn som del av en klimaavtale på toppmøtet i København i desember.

Norge har avsatt opp til 3 milliarder norske kroner årlig for å redusere klimautslipp fra avskoging i utviklingsland, inkludert opp mot 6 milliarder norske kroner til Brazils Amazon-fond frem mot 2015, forutsatt at Brazil kan bidra med betydelige og kontrollerbare resultater.

Norge er i dag sekretariat for en arbeidsgruppe bestående av 30 giverland og sentrale skogland. Gruppen arbeider med å finne løsninger på hvordan man kan finansiere tiltak mot avskoging fram til ordninger under FNs klimakonvensjon begynner å virke.