Historisk arkiv

Justis- og beredskapsdepartementet får samordningsansvar for forebyggende IKT-sikkerhet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

I statsråd i dag ble ansvaret for samordning av forebyggende IKT-sikkerhet i sivil sektor overført fra Fornyings-, og administrasjons- og kirkedepartementet til Justis- og beredskapsdepartementet, med virkning fra 1. april 2013.

Justis- og beredskapsdepartementet har ansvar for å ivareta helheten i regjeringens politikk for samfunnssikkerhet. Når departementet nå overtar samordningsansvaret for forebyggende IKT-sikkerhet, er det en ytterligere styrking og klargjøring av denne rollen. Det finnes allerede kompetansemiljøer i tilknytning til justissektoren som det vil være naturlig å utnytte i denne sammenheng.

IKT er en viktig del av kritisk infrastruktur i mange sektorer, og denne utviklingen vil fortsette. IKT-sikkerhet er først og fremst et virksomhets- og sektoransvar.

Justis- og beredskapsdepartementet vil ha ansvaret for å utforme en nasjonal politikk og nasjonale krav på IKT-sikkerhetsområdet. Slike krav vil omfatte både offentlig og privat sektor.

Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet vil beholde sin rolle som ansvarlig departement for koordinering av regjeringens politikk for IKT i offentlig sektor.