Historisk arkiv

Erik Solheim om Wolfowitz sin avgang: - Riktig og nødvendig

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Natt til 18. mai norsk tid kunngjorde Verdensbanken at Paul Wolfowitz trekker seg som leder for organisasjonen. Utviklingsminister Erik Solheim mener det var en riktig og nødvendig beslutning av Wolfowitz.

I natt norsk tid kunngjorde Verdensbanken at Paul Wolfowitz trekker seg som leder for organisasjonen. Utviklingsminister Erik Solheim mener det var en riktig og nødvendig beslutning av Wolfowitz.  

- Det viktigste for meg er at ledere av internasjonale organisasjoner som Verdensbankens president, Paul Wolfowitz, går av 30. juni.Verdensbanken opptrer på en måte som innbyr til troverdighet og tillit hos medlemslandene og de ansatte. Slik situasjonen har utviklet seg i Verdensbanken var det vanskelig å se at tilliten til nåværende ledelse kunne gjenopprettes. Jeg synes derfor det var en riktig og nødvendig beslutning av Wolfowitz å trekke seg som leder, sier utviklingsminister Erik Solheim.  

Norge er blant de 24 styremedlemmene i Verdensbanken. Svein Aass representerer Norge og de nordisk-baltiske landene i styret.   

- Nå er det viktig å legge dette bak oss. Vi må bidra til at tilliten til Verdensbanken som institusjon raskt gjenopprettes og at banken igjen kan konsentrere seg om sin virksomhet, som er å bekjempe fattigdom. Det er nå viktig å bygge videre på det positive Paul Wolfowitz bidro til, nemlig å sette antikorrupsjon høyt på dagsordenen og fokusere på utvikling i Afrika. Det nødvendige lederskiftet må ikke endre på disse prioriteringene, kommenterer Solheim. 

Pressekontakt: informasjonssjef Roy Freddy Andersen, tel: 9061 0530