Historisk arkiv

Norge fordømmer overgrep i Burma

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Norge er svært bekymret over voldsbruken mot fredelige demonstranter i Burma, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre som mener regimet umiddelbart må innlede en dialog med valgvinnerne fra 1990 og lederne for de ulike etniske gruppene.

- Norge er svært bekymret over voldsbruken mot fredelige demonstranter i Burma, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- De seneste dagers utvikling har vist at regimet må ta befolkningens lidelser og den dramatiske økonomiske situasjonen på alvor, og umiddelbart innlede en dialog med valgvinnerne fra 1990 og lederne for de ulike etniske gruppene, sier Støre.
 
I New York har utenriksministeren drøftet situasjonen med FNs spesialutsending for Burma, Ibrahim Gambari, og understreket norsk støtte til FNs arbeid overfor Burma. Norske ambassader har i dag fått instruks om å ta opp situasjonen i Burma med sentrale land i regionen, herunder Kina og India. Landene oppfordres til å bidra til en fredelig løsning på konflikten.

Norge har i flere år støttet det burmesiske folk. Så langt i år har Norge gitt 55 millioner i støtte til tiltak inne i Burma og til flyktninger på grensen til Thailand og Bangladesh.

Norge har gjentatte ganger krevd at regimet i Burma må løslate Aung San Suu Kyi og alle andre politiske fanger.