Historisk arkiv

Unntakstilstand i Pakistan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Norge beklager innføringen av unntakstilstand i Pakistan, og vi er bekymret for den videre utviklingen i landet, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre. UD har foreløpig ikke endret reiserådet for Pakistan.

- Norge beklager innføringen av unntakstilstand i Pakistan, og vi er bekymret for den videre utviklingen i landet. Det er spesielt beklagelig at unntakstilstanden griper direkte inn i rettsvesenets og medias uavhengighet, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre. 

- Det er alltid alvorlig når alminnelige demokratiske spilleregler blir satt til side. I samarbeid med andre land vil vi arbeide for at Pakistan kan avholde parlamentsvalg som planlagt. Jeg vil uttrykke håp om at situasjonen kan la seg normalisere i løpet av kort tid, slik at prosessen frem mot demokratiske valg kan bli gjenopptatt, sier utenriksministeren. 

- Pakistan møter store utfordninger både i eget land og i en region preget av ustabilitet. Det gjør det desto viktigere at Pakistan oppnår et legitimt og stabilt styresett, sier Støre. 

- Vi appellerer til pakistanske myndigheter om å utvise størst mulig tilbakeholdenhet i bruk av makt i denne vanskelige situasjonen, og vi oppfordrer alle aktører i det pakistanske samfunnet til å bidra til at demokratiseringsprosessen snarest mulig kan gjenopptas, sier Jonas Gahr Støre. 

Hittil har ikke innføringen av unntakstilstand medført økt uro. UD har foreløpig ikke endret reiserådet for Pakistan. Vi følger utviklingen nøye, også for å klarlegge hva unntakstilstanden kan innebære for norske borgere i Pakistan.