Historisk arkiv

Norge og Sverige trekker tilbud til FN om styrker til Darfur

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

– Norge og Sverige har i lang tid forberedt støtte til FNs innsats i Darfur. Sudans motstand gjør det imidlertid umulig å opprettholde tilbudet om et norsk-svensk bidrag. Vi beklager derfor at vi må trekke tilbudet om en felles ingeniøravdeling, sier utenriksministrene Bildt og Støre.

– Norge og Sverige har i lang tid forberedt støtte til FNs innsats i Darfur. Sudans motstand gjør det imidlertid umulig å opprettholde tilbudet om et norsk-svensk bidrag til UNAMID. Vi beklager derfor at vi må trekke tilbudet om en felles ingeniøravdeling til denne viktige operasjonen, sier utenriksminister Carl Bildt og utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Den norsk-svenske ingeniøravdelingen skulle bidra til utbygging av nødvendig infrastruktur i en tidlig fase av FN og AUs fellesoperasjon i Darfur. Bidraget fra Norge og Sverige har vært ønsket særskilt velkommen fra FNs side.

– Sudan må bære det fulle og hele ansvaret for den situasjonen som er oppstått. Sudan hindrer nå Norge og Sverige i å bidra til denne helt nødvendige operasjonen, som skal gi bedre sikkerhet for befolkningen i voldsherjede Darfur, sier de to utenriksministrene.